Sramotno s čim se sve susreću radnici KJKP “RAD” u Sarajevu: Nije nam teško pozvati policiju, ali problem je vrijeme kojeg nemamo na pretek…

Radnici KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo svakodnevno se susreću sa raznim problemima na terenu, a najveći krivci su nesavjesni građani koji im otežavaju posao.

Ujednoj od svojih objava istakli su kako im je rad nerijetko otežan zbog parkiranih vozila na mjestima koja nisu predviđena za parkiranje i pored kontejnera.

“Svakodnevnica sa kojom se susreću radnici KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo zbog parkiranih vozila na mjestima koja nisu predviđena za parkiranje i pored kontejnera.

Nije nam teško pozvati policiju, ali problem je vrijeme kojeg nemamo na pretek i što nismo u mogućnosti da uradio svoj dio posla zbog kojeg smo došli na tu lokaciju. Postavljanjem video nadzora na kritične lokacije mnogo brže će se ovakve situacije rješavati, a radnici neće se morati boriti sa ovim i sličnim situacijama. Za čist i lijep #sarajevo grad, brinete Vi i Vaš #rad”, poručili su iz KJKP RAD.

“Odlaganje kabastog otpada u i oko kontejnera je kažnjivo Zakonom o komunalnoj čistoći Kantona Sarajevo izvan termina predviđenih za proljetnu ili jesenju akciju.

Građani imaju mogućnost da tokom cijele godine BESPLATNO odlažu kabasti otpad na Reciklažnim dvorištima koja se nalaze u općinama: Ilijaš – u ulici Bosanski put, Novo Sarajevo – u ulici Paromlinska br. 64, Novi Grad – u sklopu Sanitarne deponije Smiljevići u ulici Adema Buće br. 556.

Napomena: Proljetna akcija besplatnog odvoza kabastog otpada realizovat će se nakon Ramazanskog Bajrama, o čemu će građani biti blagovremeno obaviješteni”, naveli su iz KJKP Rad

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79