Sramotno veličanje genocida: Iz Sandžaka pozvali na sankcionisanje policajaca iz Priboja

Poslanik poslaničke grupe Stranka pravde i pomirenja (SPP)-Ujedinjena seljačka stranka (USS) Jahja Fehratović pozvao je da se najoštrije sakcionišu učesnici proslave rođenja sina jednog policajca iz Priboja, objavljene na Facebooku, koji su u jednom momentu počela pjevati šovinističku pjesmu u kojoj se poziva na ponavljanje genocida u Srebrenici.

Fehratović je zaključio da “kad alkohol pamet uzme, a atmosfera se ugrije” svašta ljudima na um padne.

Nakon incidanta u Priboj: Vučić poslao poruku i dao obećanje Bošnjacima

“Međutim, ako su to predstavnici onih koji su zakleti da štite Ustav i zakone, onda moraju odgovarati i biti najstrožije sankcionirani. U suprotnom, prijeti opasnost da anarhija nadvlada vladavinu prava. A budala ima na sve strane, bili oni sa činovima ili bez njih. Odgovorni u državi moraju poduzeti hitne mjere da se svako ko izaziva vjersku, nacionalnu i rasnu mržnju i netrpeljivost, veliča genocid, zločine protiv čovječnosti i presuđene ratne zločince, a pogotovu ako se to dešava u multietničkim sredinama gdje su sjećanje i rane od prethodnih zločina još uvijek svježi, i posmrtni ostaci žrtvava nisu pronađeni i pokopani, momentalno, bez obzira da li im je alkohol pomutio pamet ili ne, moraju sankcionirati i privesti pravdi te najstrožije kazniti za idiotske, genocidne i fašizoidne izljeve mržnje i aspiracije prema onome što nikome ne donosi dobro”, poručio je poslanik poslaničke grupe Stranka pravde i pomirenja (SPP)-Ujedinjena seljačka stranka

Fehratović se nada da “ovakve gluposti” neće imati negativne posljedice na bošnjačko-srpske odnose…

Uživao u pjesmama koje veličaju genocid: Oglasio se jedan od policajaca sa sramotne proslave u Priboju

“Zato je i neophodan odlučan i hitan odgovor vrha države i nadležnog ministarstva. Jednom se mora stati ukraj budalaštinama i primitivizmu koji je izmiješan sa poremećenom pameću”, zaključio je on.

Podsjećamo, jedna od policajaca koji je učestvovao na proslavi uputio je izvinjenje svima onima koje je povrijedila “pjesma koja se čula te večeri”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79