Sramotno: Vozač vrijeđao i zastrašivao mentalno oboljelog mladića (VIDEO)

Na društvenim mrežama kruži snimak zastrašivanja i zlostavljanja tridesetogodišnjeg mladića romske nacionalnosti koga za sada nepoznate osobe vrijeđaju, prate automobilom i psovkama protjeruju iz grada.

Kako saznaje Kurir, riječ je o psihički oboljeloj osobi koja se u ovom trenutku nalazi u postupku socijalnog i zdravstvenog zbrinjavanja.

Na sporni snimak je upozorio medicinski radnik koji ga je liječio, sada u penziji, uz tvrdnje da je cijeli slučaj prijavio Kancelariji za ljudska i manjinska prava od koje novinari još uvijek očekuju odgovor da li su cijeli slučaj prijavili nadležnim organima.

“Na snimku se vidi kako bahati vozač maltretira i psuje bolesnika sa Odjeljenja psihijatrije Opšte bolnice Leskovac, koji je pritom težak socijalni slučaj, bez krova nad glavom. Ja sam bivši zdravstveni radnik Odjeljenja za psihoze i savršeno znam istoriju bolesti ovog mladića. Stalno se pitam zašto grad nema rješenje za ovakve slučajeve? Smatram da je ovakvo ponašanjanje prema bolesnim ljudima nedopustivo”, komentariše Leskovčanin koji je poslao snimak uz napomenu da je o cijelom slučaju pismeno obavijestio Kancelariju za ljudska i manjinska prava.

U Centru za socijalni rad Leskovac je rečeno da je postupak zbrinjavanja ovog mladića u toku.

“On je već duže vrijeme korisnik socijalne pomoći, a zdrvastveno stanje mu se pogoršalo prije par mjeseci, kada smo i njegovog sina smjestili u hraniteljsku porodicu. Jako je emotivan i stalno se interesuje za položaj svog djeteta. Bio je potpuno saradljiv, čist, uredan i sam je mogao da funkcioniše. Naglo mu se pogoršalo stanje u poslednjih par mjeseci i mi smo odmah krenuli u postupak smještaja. Do kraja sljedeće nedelje će biti smješten u Zaplanjski dom u Gadžinom Hanu”, kaže za juGmediu direktor Centra za socijalni rad Predrag Momčilović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79