Srbi krali električne skutere po Austriji, vrijednost plijena 126.000 eura

Austrijska policija uspjela je ući u trag kriminalnoj grupi koja je nekoliko mjeseci krala skupe e-bicikle širom Austrije, a čiji su članovi državljani Srbije.

Ukupna vrijednog ukradene robe je čak 126.000 eura.

Iako policija došla do operativnih saznanja da ovu grupu čini sedam državljana Srbije, uspjeli su uhapsiti dvojicu. Oni su od decmbra, 2022. godine do marta, 2023. godine ukrali na desetine e-bicikala i e-skutera, uglavnom su djelovali na području Salzburga, te Gornje i Donje Austrije.

Državna Kancelarija kriminalističke policije Salzburga od januara istražuje osumnjičene. Njihova privremena adresa je bila u Beču, odakle su odlazili u razne dijelove Austrije. Fokus je bio na kućama u Salzburškim zajednicama Hallein, Grödig, Kuchl, Elsbethen i Eugendorf.

Ukradene bicikle su čuvali u iznajmljenim skladištima u Beču, a kada bi se ukazala povoljna prilika, robu su prebacivali u Srbiju. U skladištu je pronađen samo dio plijena, prenose Nezavisne.

Kako prenose austrijski mediji, ova kriminalna grupa tereti se za nasilne provale, komercijalne krađe i zločinačko udruživanje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79