Srbi ljuti nakon što je hodža u džamiji rekao da se ne kupuju proizvodi iz Srbije

Hodža iz Mitrovice Ekrem Avdiu tokom predavanja u džamiji, apelovao je na Albance da ne konzumiraju srpske proizvode.

Avdiu je u svom govoru naveo je da se kupovinom srpskih proizvoda jača “privreda neprijatelja”.

“Ne kupujte, ne konzumirajte proizvode Srbije, konzumirajte domaće proizvode, jer na taj način privreda Kosova raste i razvija se. Kupovinom srpskih proizvoda jačate privredu neprijatelja”, rekao je on u džamiji.

Kako pišu srpski mediji, njih najviše čudi činjenica da hodža u džamiji poziva na odricanje od hrane samo zato što dolazi iz Srbije, a ne govori o ljubavi i međusobnom poštovanju uprkos različitostima.

“Na ovaj način hodža može samo da našteti Albancima koji poslušaju njegov savjet jer je proizvoda porijeklom sa Kosova na rafovima tamošnjih prodavnica vrlo malo, te ostaje pitanje koliko im je Ekrem Avdiu ovim apelom zapravo poremetio svakodnevicu, ali i koliko je vjernika uopšte spremno da ga posluša s obzirom na to da je ono što traži zaista bizarno. Ostaje da vidimo, pišu srpski mediji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79