Srbi na Kosovu napali policiju. Lišeni su slobode

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je večeras da je kosovska policija lišila slobode tokom jučerašnjeg i današnjeg dana dvoje građana srpske nacionalnosti zbog napada na policijske službenike.

“Kosovska policija lišila je slobode jučer građanina srpske nacionalnosti zbog napada na policajce, a danas je lišen slobode još jedan Srbin za kojim se također tragalo zbog napada na policijske službenike. Kao što smo obećavali naša borba protiv kriminala i povećanje sigurnosti građana bez razlike nemaju alternativu. Nastavit ćemo sa maksimalnom posvećenošću da sve počinioce krivičnih i terorističkih akata privedemo pravdi”, naveo je Svečlja na Facebooku.

On je rekao da su neprihvatljivi napadi na građane i policijske službenike i da je potrebna posvećenost svih kako bi počinioci ovih djela, bez obzira na etničku pripadnost, bili što prije privedeni pravdi, prenio je Kosovo online.

Posljednjih dana narasla je napetost na kosovu nakon pojačanog prisustva policije na sjeveru zemlje u kojem živi najviše Srba.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79