Srbi se krste s tri prsta i tako će ostati

Rekao je da se na ovaj način ne postiže ništa dobro, već se dodatno produbljuje nepovjerenje među narodima u BiH i podstiče netrpeljivost

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković izjavio je da deklaracija Skupštine Kantona Sarajevo kojom se osuđuje dizanje tri prsta u Sarajevu predstavlja pokušaj “namjernog izazivanja međunacionalne netrpeljivosti i omalovažavanja identiteta srpskog naroda.”

Višković je rekao da se na ovaj način ne postiže ništa dobro, već se dodatno produbljuje nepovjerenje među narodima u BiH i podstiče netrpeljivost, te namjerno izazivanje reakcije srpskog naroda, saopćeno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

– Tri prsta su simbol Oca, Sina i Duha Svetoga, Srbi se krste s tri prsta i tako će ostati, i nijedna deklaracije to ne može da zabraniti – rekao je Višković.

On je istakao da se na ovakvu deklaraciju može odgovoriti sličnom deklaracijom u jednoj od općina u RS-u, ali politikama u RS-u “nije cilj vrijeđanje i omalovažavanje drugih naroda, nego dostojanstven partnerski odnos i unapređenje političkog i privrednoog ambijenta sa onima koji žele dobro svim građanima.”

Podsjećamo, Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je u petak, 27. januara, usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred Institucija BiH, a koju je predložio Klub SDA.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79