Srbi skinuli zastavu s rezidencije hrvatskog ambasadora u Beogradu

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije najoštrije je danas osudilo skidanje zastave Hrvatske s rezidencije hrvatskog ambasadora u Beogradu, Hidajeta Biščevića.

Ministarstvo je u saopćenju izrazilo nadu da “jedan nepromišljen i izolirani čin neće baciti sjenu na napore da se odnosi Srbije i Hrvatske postave na nove osnove kako bi se u budućnosti nesmetano razvijali u duhu uzajamnog poverenja i saradnje”.

– Uvjereni smo da će nadležne institucije Srbije postupati s ozbiljnošću i hitnošću koju ovakva situacija zahtijeva, a da će odgovorni za ovaj vandalski čin biti pronađeni i adekvatno sankcionirani – kažu iz Ministarstva vanjskih poslova.

Ministarstvo je izrazilo žaljenje zbog neugodnosti kojoj je bio izložen ambasador Biščević, “dokazani prijatelj Srbije i iskreni promoter unaprijeđenja odnosa naših država i naroda”.

– Srbija ostaje dosljedno privržena duhu našeg naroda i tradicionalnom srpskom gostoljublju, sa željom da se svi predstavnici diplomatskog zbora i svi stranci u našoj zemlji osjećaju kao kod svoje kuće – navodi se u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79