Srbija će ići u sedmodnevno zatvaranje?!

Nova sjednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa u Srbiji bit će održana danas, a očekuje se da se na njoj donesu nove, stožije, mjere za predstojeći vikend, s obzirom na to da se epidemiološka situacija pogoršava.

To je najavila i premijerka Ana Brnabić. Prema pisanju Kurira, kompromisni prijedlog novog paketa mjera bi mogao biti nastavak online nastave za srednjoškolce, sve zatvoreno za vikend izuzev prodavnica, apoteka i pumpi, te kraće radno vrijeme od ponedjeljka i apsolutna zabrana koncerata. Naime, predsjednica Kriznog štaba, premijerka Ana Brnabić, pokušava obezbijediti podršku medicinskog dijela štaba koji traži lockdown u trajanju od sedam dana.

Ono što je sigurno, mjere će biti pooštrene, što je premijerka Brnabić i potvrdila, potrebno je samo postići saglasnost oko modela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79