Srbija će svim nezaposlenim osobama isplatiti jednokratnu pomoć od 60 eura

Prošle godine smo davali pomoć da održimo zaposlenost, sada želimo i onima koji nemaju posao da damo dozu optimizma, rekao je Siniša Mali.

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da će jednokratna novčana pomoć od 60 eura biti dodijeljena svim nezaposlenim licima, a ne samo onima koji su posao izgubili usljed pandemije koronavirusa.

On je istakao da se još razrađuju detalji uredbe kojom će se ta pomoć dijeliti, ali da će kriterij vjerovatno biti registracija u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

– Pomoć će biti isplaćena u junu, a uredba koja uređuje pomoć će biti objavljena narednu sedmicu ili dvije. Prošle godine smo davali pomoć da održimo zaposlenost, sada želimo i onima koji nemaju posao da damo dozu optimizma, rekao je Mali za televiziju Prva.

Prema njegovim riječima, to znači da će u sklopu trećeg paketa ekonomske pomoći nezaposlena lica do novembra ukupno dobiti po 120 eura, s obzirom na to da će svi punoljetni građani u narednom periodu imati pravo na dva puta po 30 eura pomoći, prenosi Srna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79