Srbija daje još 30.000 vaučera od 40 eura da građani ljetuju unutar Srbije!

Ministarka turizma Tatjana Matić saopštila je da će od sutra biti omogućene prijave građana za dodatne vaučere od 5.000 dinara za odmor u Srbiji za koje je obezbjeđeno još 150 miliona dinara.

Ministarka je podsjetila da je od početka 2021. godine dodijeljeno prvobitno planiranih 100.000 vaučera u ukupnoj vrijednosti od 500 miliona dinara, a zatim je rebalansom budžeta Vlada Srbije predvidjela još 100 miliona dinara za subvencije u sferi domaćeg turizma.

Zbog velikog interesovanja građana nadležno ministarstvo obezbjedilo je i dodatnih 150 miliona dinara za novih 30.000 vaučera.

– Resorno ministarstvo je odgovorilo na veliko interesovanje građana i podsticajna mjera u vidu turističkih vaučera veoma će značiti kako građanima, tako i oporavku i razvoju domaćeg turizma u post-kovid periodu – istakla je Matić.

Navela je i da je za korišćenje turističkih vaučera građanima na raspolaganju 2.230 ugostiteljskih objekta u Srbiji i da su za prethodnu dodelu vaučera najtraženije destinacije bile Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka banja, Sijarinska banja, Ribarska banja, Gornja Trepča, Divčibare, Kopaonik, Banja Vrujci i Banja Koviljača.

Vaučeri za 2021. godinu moći će da se iskoriste zaključno sa 20. novembrom ove godine.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79