Srbija dobila 10 tona pomoći iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, stižu i respiratori

Ujedinjeni Arapski Emirati poslali su u Srbiju avion sa prvim dijelom pomoći koeju će susjedna zemlja iskoristiti u borbi protiv koronavirusa.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Kako piše Tanjug, u subotu navečer na beogradski aerodrom sletio je tek prvi avion.. RTS piše da se u avionu nalazilo 13.750 zaštitnih i 15.000 bolničkih odjela, 500.000 rukavica, 30.000 sredstava za zaštitu cipela, 20.000 maski i 6.000 sanitizera.

Navodi se da je riječ o ukupno 10 tona pomoći, a u drugom talasu pomoći Ujedinjeni Arapski Emirati poslat će Srbiji danas najtraženije aparate – respiratore.

Avion su sinoć dočekali ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ambasador UAE u Srbiji Mubarak Said El Daherija te drugi srbijanski zvaničnici i diplomata iz UAE.

“U ime predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije, imam čast da prenesem njegovu zahvalnost i zahvalnost svih građana šeiku Bin Zajedu i građanima UEA. Malo je zemalja na svijetu koje nisu zatražile pomoć od UAE, a još je manje zemalja na svetu koje su dobile ovako veliku, ovako potrebnu, velikodušnu pomoć kao što je dobila Srbija”, istakao je Vulin.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79