Srbija igra domaći meč na Palama, Bošnjaci odgovaraju: Zakazat ćemo utakmicu u Novom Pazaru protiv Kosova

Na pomolu je afera u odbojci, ali, sudeći prema najavama vodećih ljudi Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine, mogla bi svoj nastavak imati i u Novom Pazaru.

Odbojkaški savez Srbije odlučio je domaću utakmicu ženske reprezentacije protiv Azerbejdžana igrati na Palama 17. jula ove godine, a da za to nisu tražili bilo kakvu saglasnost iz OKBiH.

– Niko nas nije kontaktirao niti smo mi dali bilo kakvu saglasnost. Ja sam predsjednik Saveza za cijelu BiH i tako se ponašam. Imam odličnu saradnju s klubovima iz RS, ali ovo što sada stiže iz Srbije nije dobra stvar – kaže Alija Fatić, predsjednik OKBiH.

Kako kaže, on saglasnost nikada neće dati, ali će spremiti odgovor.

– Ukoliko se ta utakmica odigra, mi ćemo zakazati utakmicu u Novom Pazaru protiv Kosova, ili možda Turske da vidimo kako će se tada osjećati Zoran Gajić iz Odbojkaškog saveza Srbije koji nam se uopće nije javio – najavio je Fatić za Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79