Srbija izručila Marokanca osumnjičenog za ubistvo Jasmina Berovića

Službenici Interventno-operativne jedinice Sudske policije u Federaciji BiH preuzeli su danas na Graničnom prelazu Rača – Sremska Rača državlјanina Maroka S. E. D. (1989.), uhapšenog u Beogradu zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Jasmina Berovića na Otesu.

Kantonalni sud u Sarajevu za Marokancem je raspisao potjernicu, a srbijanska policija uhapsila ga je 26. novembra u hostelu u Beogradu, gdje se skrivao.

“U skladu sa rješenjem Kantonalnog suda u Sarajevu o određivanju mjere pritvora i naredbom, osumnjičena osoba će biti sprovedena u nadležnu pritvorsku jedinicu – kazneno popravni zavod”, navodi se u saopćenju Sudske policije.

S. E. D. je osumnjičen da je s još nekoliko osoba učestvovao u ubistvu koje se desilo 17. novembra u 22:25 u ulici Barska na Otesu, kada je ubijen Jasmin Berović, a još dvije osobe su povrijeđene.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79