Srbija ne može da podnese da će Crna Gora biti prije njih u EU

 

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović poručio je na predizbornoj tribini u bjelopoljskoj Loznoj Luci da Srbija ne može da podnese da će Crna Gora biti prije njih u Evropskoj uniji.

“Srbija ne može da podnese da Crna Gora ide ispred nje, ne može da podnese da su danas plate i penzije veće u Crnoj Gori. Nije tako uvijek bilo kroz historiju, ali jeste zadnjih 15 – 20 godina.

Ne može da podnese da će Crna Gora biti članica Evropske unije prije nje i ona traži one u Crnoj Gori koji su u stanju da osujete državu. Našla ga je i u Abazoviću, našla ga je i u Milatoviću”, kazao je Đukanović.

On je istakao da su posljednje dvije i po godine vrijeme ozbiljnog ruiniranja Crne Gore, te ozbiljnog urušavanja svih onih vrijednosti koje su se stvorile, te da su čak i najveće vrijednosti dovedene u pitanje.

“Velikosrpski nacionalizam je pobjedu ove politike u Crnoj Gori 30. avgusta 2020. godine razumio kao novu priliku da pokuša da anektira Crnu Goru i da Crnu Goru usisa u sastav Velike Srbije koji se danas modernije formuliše kao ‘srpski svet’. Nisu uspjeli zato što im mi nismo dozvolili. Državotvorna opozicija koja je prethodno stvorila tu državu, branila ju je odgovorno prethodne dvije i po godine”, naglasio je.

Đukanović je zatim prokomentarisao obećanja njegovog protivkandidata Jakova Milatović da će uvesti Crnu Goru u Evropu.

“Vidjeli smo kako to izgleda tokom njegovog službovanja u Krivokapićevoj vladi. Crna Gora nije stojala u mjestu, ona se vraćala natrag tokom tog perioda. U tom periodu je zaista stvorena jedna ozbiljna provalija između Evrope i Crne Gore.

Evropska unija već mjesecima diskutuje o tome da li da prekine pregovore sa Crnom Gorom”, istakao je.

Poručio je da pobjedu na predsjedničkim izborima ne može da iznese bilo koji pojedinac, uključujući tu i sebe.

“Ja radim ono što je moj zadatak, prijavio sam se, vodim kampanju, obilazim ovakva mjesta, razgovaram sa ljudima, objašnjavam o čemu se radi na ovim izborima i na kraju tog dana imam jedan glas baš kao i svako od vas, ništa više od toga”, zaključio je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79