Srbija: Od večeras zatvaranje zbog pogoršane epidemiološke situacije

U Srbiji će od večeras u 20 sati, pa do ponedeljka, 22. marta, raditi samo prehrambene prodavnice, apoteke i benzinske pumpe, izjavila je danas predsjednica Vlade Ana Brnabić, javlja Anadolu Agency (AA).

“Mi smo odlučili da se od večeras sve zatvori, a od ponedeljka ćemo vidjeti. Neće biti policijskog časa niti zabrane kretanja”, rekla je Brnabić nakon sjednice Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa u Beogradu, održanog zbog pogoršane epidemiološke situacije u zemlji.

Ona je navela da će u Srbiji raditi prehrambene prodavnice, apoteke, benzinske pumpe i sve što je neophodno za “koliko-toliko normalan život”, kao što je bio slučaj proteklog vikenda. Prema njenim riječima, donijeto je kompromisno rješenje, jer su u ovom trenutku mjere na snazi pet dana, iako je medicinski dio tražio da to bude na period od 14 dana.

“Da li će od ponedeljka biti produžene, zavisi od svih nas”, rekla je, te apelovala na maksimalnu disciplinu svih.

U Srbiji se posljednjih dana bilježi više od 4.500 novozaraženih na dnevnom nivou, kao i više od 20 preminulih od posljedica virusa. Do sada je registrovano ukupno 520.911 slučajeva zaraze koronavirusom i 4.747 smrtnih ishoda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79