Srbija: Ovo je otac koji se bacio na bombu da spase sina (8) i poginuo

“Unosili smo neki krevet u sobu gdje je živio njegov brat. Milorad je ostao da usisa prašinu, a ja sam otišao do prodavnice. Pet minuta nije prošlo a zovu nas rođaci jer je nešto puklo, Miki se srušio. Kad sam došao imao sam šta da vidim…”

Ovako za Blic priča Saša A, brat Milorada A. (45) koji je oko 11.30 sati kod Aleksinca, u Srbiji, poginuo u porodičnom domu u eksploziji ručne bombe.

Kako je objavljeno, osmogodišnji sin Milorada A. pronašao je eksplozivnu napravu u kući i otac je pokušao da mu je uzme, međutim naprava se aktivirala i kako bi spasao život sinu, Milorad se bacio na bombu i od zadobijenih povreda preminuo.

Neposredno prije tragedije, Milorad i Saša sređivali su sobu njegovog rođenog brata I. A. koji je u januaru preminuo od infarkta.

“Ustali smo, popili kafu. Milorad je došao sa sinom. Poslužili smo se, a onda smo uzeli da unosimo taj krevet…”, ispričao je Saša.

On kaže da je Milorad A. u eksploziji zadobio strašne povrede od kojih je odmah preminuo: “Moja majka mu je držala glavu, doneli smo vodu, masirali ga. Došla je Hitna pomoć sa aparatima, ali ništa nije vredio… Bio je sav pokidan po licu, stomaku, tijelu… Srećom, dječak nije teže povređen.”

Osmogodišnjak je poslije eksplozije prevezen u Aleksinac, a potom je Klinički centar u Nišu, gdje je utvrđeno da nije teže povređen. Dva sata nakon tragedije dječaka su ga rođaci vratili kući iz bolnice.

Dječak ima samo flaster na uhu gdje ga je okrznuo jedan od gelera.

Prema priči rođaka, bomba je najverovatnije bila u sobi preminulog brata I. A. te ju je mališan našao dok su sređivali sobu. On je donio bombu ocu, a nakon toga došlo je do eksplozije. Ono što se za sada zna je da se hrabri Milorad A. zgrčio oko bombe kako bi sinu spasio život.

  Sekunda do tragedije u Srbiji: U vagonu se zamalo ugušilo 20 migranata

“Dvije tragedije za tri mjeseca. Strašno”, kaže jedan od rođaka.

Milorad je inače bio radnik za obezbjeđenje.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79