Srbija planira uvesti obavezan PCR test za svoje državljane iz inostranstva

Srbija planira uvesti obavezan PCR test za svoje državljane iz inostranstva


Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je da nije došlo do poboljšanja situacije u Srbiji i dodao da će, ako se nešto ne promijeni, morati da se razmišlja o uvođenju rigoroznijih mjera u toj državi.

Tiodorović kaže da je struka očekivala da će doći do smirivanja situacije i da će imati bolji trend.

“To se nije desilo, možda postoji stagnacija i nije optimistička procjena. Morat ćemo da donesemo mjere koje će možda biti efikasnije kako bismo ostvarili cilj i ušli u praznike bolji”, istakao je epidemiolog za RTS.

Napominjući da “ne treba lažni populizam”, Tiodorović je rekao da će, ako se ovako nastavi, Krizni štab morati da razmišlja o uvođenju vanrednog stanja i policijskog sata.

“To sve zavisi da li ćemo pokazati odgovornost”, istakao je epidemiolog.

Istakao je da svakako moraju biti uvedene mjere za državljane Srbije koji iz inostranstva dolaze u zemlju, i to mjere poput onih koje su na snazi u tim državama.

“Negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, a oni koji ga nemaju, morat će u karantin 10 dana. To je najsigurnije da primjenimo što se već primjenjuje u Evropi. Biće zelenih lista, na kojima će biti nekih zemalja kao što je Finska, koja je najbolja, Estonija”, naveo je član Kriznog štaba.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija