Srbija: Slavio i pio sa drugovima za Božić, pa ga jedan od njih izbo nožem

Mladić S. D. (26) uboden je prekjuče oko 20 sati u lijevu natkoljenicu i stomak, nakon tuče u kafiću u Novom Sadu.

Napadač D. R. (25) brzom intervencijom policije uhapšen je svega 100 metara od mjesta incidenta u Ulici Vladike Ćirića i on je od ranije dobro poznat policiji.

Ranjeni mladić prebačen je Urgentni centar gdje zbrinut i odmah operisan.

Kako nezvanično saznaje Srpskainfo, veselje momaka iz jednog društva u nekom momentu je preraslo u svađu, a ubzo i u fizički obračun.

– U tuči nekoliko mlađih osoba, kada je jedan muškarac izboden, napadač i žrtva bili su u istom društvu. Taj dan proveli su zajedno sa drugarima i konzumirali alkohol. Vjerovatno je pretjerivanje u piću jedan od razloga za tuču i ubadanje nožem. D. P. je odranije poznat policiji, imao je dvije krivične prijave još kao maloljetnik – kaže izvor blizak istrazi.

D. R. je pokušao da pobjegne sa lica mjesta, ali je intervencijom policije ubrzo uhapšen. Pronađen je i nož kojim je, kako se sumnja, povrijedio mladića.

“Momak je ležao u lokvi krvi”

Badnje veče za stanovnike Novog naselja pretvorilo se tako u pravu dramu. Ovaj kafić nalazi se nedaleko od crkve, gdje se tu noć palio badnjak. Kako je nesrećnom mladiću nožem presječena arterija na nozi, samo je prisebnost prolaznika, koji su mu odmah pritekli u pomoć i policije koja je došla prije Hitne pomoći, najvjerovatnije spasila život.

– Čula sam samo neku buku i vidjela momka kako leži u lokvi krvi. Noga mu je jako krvarila. Policija je već bila tu, vezivali su mu nogu iz koje je liptila krv. Pomogli su mu ljudi koji su se našli slučajno na tom mjestu, vjerovatno su išli pred crkvu. Dobro je da nije iskrvario. Priča se da su momci bili pijani, što ne čudi, jer se kod nas paljenje badnjaka pretvorilo u takmičenje ko će više da baci petardi i popije piva – rekla je prodavačica iz obližnjeg marketa.

Prema riječima portparola Hitne pomoći dr Zorana Krulja, njihova ekipa je intervenisala na poziv policije, a muškarac je zbrinut na licu mjesta i prevezen na Odjeljenje reanimacije.

– U Urgentni centar primljen je pacijent S. M. sa ubodnim ranama u predjelu trbuha i lijeve natkoljenice. Nakon stabilizacije vitalnih funkcija i dijagnostike, hitno je operisan – kazali su iz Kliničkog centra Vojvodine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79