Srbija u BiH ima novog ambasadora: Dobro poznato lice..

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić danas je primio akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Republike Srbije u BiH Ivana Todorova.

Ivan Todorov je imenovan na poziciju ambasadora Srbije u Bosni i Hercegovini 31. oktobra prošle godine.

Radio je u Bezbjednosno-informativnoj agenciji (BIA), a od 2018. do 2023. godine obavljao je dužnost ambasadora Srbije u Mađarskoj.

Todorov je bivši profesionalni sportista, višestruki prvak SFRЈ i Balkana u džudou, osvajač mediteranske i evropske medalje i učesnik Olimpijskih igara u Seulu 1988. godine.

Bio je generalni sekretar i predsjednik Upravnog odbora Sportskog društva “Crvena zvezda”, a obavljao je, između ostalog, funkcije predsjednika Balkanske džudo federacije i potpredsjednika Olimpijskog komiteta Srbije.

Predsjednik je Savjetničkog borda Predsjednika Evropske džudo federacije i direktor za razvoj Svjetske džudo federacije.

Diplomirao je na Fakultetu fizičke kulture Univerziteta u Beogradu, a doktorirao na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79