Srbija u šoku: Preminuo mladi doktor, od početka pandemije izgubili 110 zdravstvenih radnika

Borbu s koronavirusom izgubio je još jedan doktor iz Srbije, 32-godišnji Boban Rajković koji je radio u Kliničkom centru Niš, objavio je tamošnji Sindikat liječnika i farmaceuta.

Dr. Rajković bio je specijalizant interne medicine u KC Niš, javlja Nova.rs.

Memorijalni skup
Prema podacima Sindikata liječnika i farmaceuta od početka epidemije koronavirusa do sada je u Srbiji preminulo najmanje 110 liječnika.

Zbog velike smrtnosti medicinskog osoblja, Sindikat je 15. februara organizirao memorijalni skup ispred Vlade Republike Srbije. Tom su prilikom pročitana imena 105 zdravstvenih radnika koji su do tada preminuli.

Ispitati okolnosti
Prethodno je Sindikat Vladi Srbije poslao zahtjeve u kojima se, između ostalog, traži da se ispitaju okolnosti koje su dovele do tako visoke smrtnosti zdravstvenih radnika od covida-19, kao i da se striktno poštuje zakon i drugi propisi o upućivanju zdravstvenih radnika na covid-19 odjele, no odgovora još uvijek nema, javlja Nova.rs.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79