Srbija uzvraća udarac: Protjeran ambasador Crne Gore

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije saopćilo je večeras da je, povodom proglašenja ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića personom non grata, postupilo je na recipročan način.

Prema diplomatskoj noti koju je Ministarstvo vanjskih poslova Srbije uputilo crnogorskom Ministarstvu vanjskih poslova, ambasador Crne Gore u Beogradu Tarzan Milošević proglašen je također personom non grata.

U noti u koju je Tanjug imao uvid, navodi se da se, na osnovi člana 9. Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, ambasador Milošević proglašava za personu non grata.

Ambasador Srbije proglašen personom non grata, zatraženo da napusti Crnu Goru

“Ambasador Milošević je dužan da u naredna 72 sata napusti teritoriju Republike Srbije”, navodi se u noti.

Dodaje se da je MVP Srbije iskoristilo priliku da Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore ponovi izraze svog posebnog poštovanja.

Podsjetimo, MVP Crne Gore je o tome da je ambasador Božović persona non grata obavijestilo kolege iz Srbije, a Božoviću će nota biti naknadno uručena.

Nikolić: Očekivana odluka MVP-a u vezi s ambasadorom Srbije


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79