Srbija zabranila uvoz mlijeka marke “Pilos” iz Gradačca

– Od jutros je zabranjen uvoz u Srbiju mlijeka robne marke “Pilos”, mljekare “MI 99” iz Gradačca, u Bosni i Hercegovini.

Ovo je saopštio u programu Prve televizije ministar poljoprivrede u Vladi Srbije Branislav Nedimović.

On je kazao da je to učinjeno zbog neodgovarajućeg kvaliteta mlijeka koje je iz BiH stizalo na tržište Srbije.

“Na osnovu laboratorijskih analiza utrvrdili smo da kvalitet mlijeka nije odgovarajući i zabranili smo uvoz. Oni su ozbiljan izvoznik mlijeka u Srbiju i ono se nalazi najčešće u velikim trgovinskim lancima”, kazao je Nedimović.

On je rekao da se zabrana uvoza odnosi i na druge mliječne proizvode tog proizvođača.

Zatečene količine mlijeka i mliječnih proizovda , mljekare “MI 99” iz Gradačca, koje se nalaze već na tržištu biće pod zabranom prodaje.

“Naša laboratorija je utvrdila da, naročito u pogledu mliječnih masti, ono što je u mlijeku ne odgovara onome što piše na deklaraciji i nije u njemu 2,8 odsto mliječne masti nego mnogo manje”, precizirao je Nedimović.

On je naveo i da mlijeko tog proizvođača ne sadrži ništa što bi bilo štetno po zdravlje pa oni koji su ga konzumirali ne moraju da se plaše.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79