Srbijanac presudio supruzi kašikom za cipele

Državljaninu Srbije E. R. (67) počelo je suđenje pred švicarskim sudom za ubistvo njegove supruge V. R. (60).

E. R. se tereti na je kašikom za cipele ubio suprugu nakon kraće svađe. Brutalno ubistvo dogodilo se u njihovom domu u Sankt Galenu. Optuženom je navodno “pao mrak na oči”, jer ga je supruga godinama psihički zlostavljala.

Kako su svojevremeno komšije ispričale za švicarske medije, bračni par iz Srbije je u Švicarsku došao 1974. godine, gde je E. R. radio na građevini i imali su petoro djece. Decenijama su slovili za porodicu za primjer, jer su se E. R. i V. R. odlično slagali, a djeca su bila lijepo vaspitana i uvijek spremna da pomognu svima.

Nakon decenija rada E. R. je stekao i uslov za penziju i konačno je mogao da uživa u starosti. Međutim, kada je i posljednje dijete napustilo porodično gnijezdo 2017. godine V. R. se naglo promijenila. Umjesto divne supruge pretvorila se u ženu koja je stalno počela da prigovara E. R.

On je, tvrdile su komšije, i dalje bio učtiv i tih, ali je povremeno iz njihovog stana znala da se začuje svađa. Vjeruje se da je kobnog dana V. R. “otišla predaleko” sa uvredama, te da E. R. u jednom trenutku više nije mogao da izdrži. Prvo ju je ošamario, a potom je zgrabio kašiku za cipele kojom je krenuo da udara suprugu.

Kako su saopćili iz policije, E. R. je “oružjem” teškim oko 300 grama i dugačkim oko 55 centimetara supruzi zadao više od 20 udaraca u predjelu glave i zadao joj teške povrede od kojih je kasnije preminula.

Odmah nakon što je izudarao suprugu on je pozvao policiju i priznao šta je uradio. Nakon što je V. R. u bolnici podlegla povredama, osumnjičenom Srbijancu je određen pritvor.

Ukoliko bude osuđen prijeti mu sedam godina zatvora i protjerivanje iz zemlje sa zabranom ulaska u trajanju od 10 godina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79