Srbijanac u Dalmaciji držao kao roba mladića iz BiH

Državljanin Srbije svog je dvostruko mlađeg cimera iz Bosne i Hercegovine držao kao roba vrijeđao vjerskoj i nacionalnoj osnovi, a osim što ga je zlostavljao, ukrao mu je stvari, prenosi 24sata.hr.

– Mrzim Muslimane. Ne mogu ih smisliti – tako je govorio Srbijanac (44) Bosancu u Hrvatskoj u Pakoštanima kraj Biograda.

Tamo su zajedno koristili apartman.

– Osnovano se sumnja da je osumnjičenik zbog mržnje prema pripadnicima tog naroda i vjeri, učestalo govorio oštećeniku da mrzi muslimane i da ih ne može smisliti, te u cilju da ga ustraši, upućivao mu razne pogrdne i prijeteće riječi, a sve u vezi s oštećenikovom vjeroispoviješću i nacionalnošću. Opisano postupanje je kod oštećenika izazvalo strah i poniženje zbog njegovih vjerskih i nacionalnih osjećaja – zaključili su iz Državnog odvjetništva i krivično prijavili Srbijanca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79