Srbijanska policija uvodi kartonska vozila kako bi prepala nesavjesne vozača

Nakon svakodnevnih saobraćajnih nesreća koje se dešavaju na putevima Srbije, na društvenim mrežama širi se fotografije kartonskih vozila, tačnije replika vozila saobraćajne policije koje bi navodno trebalo da budu postaveljene na kritične putne pravce kako bi vozači smanjili brzinu.

Ovu zamisao je za Telegraf.rs prokomentarisao direktor Komiteta za bezbednost u saobraćaju Damir Okanović.

“Zamisao je dobra, ali se bojim da će u praksi biti teško izvodljiva. Ako je planirano da se makete svakodnevno postavljaju i uklanjaju, onda to zahteva izvesnu organizaciju za koju je pitanje da li saobraćajna policija može da izvede.

Ako je plan da se makete ostave na određenim mestima na duži period, bojim se da će brzo biti ruinirane ili pokradene. Mislim da je mnogo jeftinije, lakše i delotvornije za takve namene koristiti prava patrolna vozila koja su pri kraju radnog veka”, rekao je za Okanović za Telegraf.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79