Srbijanski mediji: Alkohol smrtno otrovao trojicu Srba, rakiju kupovali od Albanca?

Braća Dragan (1958) i Bratislav Đorić (1961) kao i njihov komšija Miodrag Bojković (1954) iz Prilužja, sela u opštini Vučitrn preminuli su najvjerovatnije od posljedica konzumiranja sumnjive rakije.

Naime, prema riječima Ace Mišića, predsjednika Privremenog organa opštine Vučitrn na čijem se području nalazi Prilužje većinski srpsko selo sa oko 2.000 žitelja, braća su preminula danas, dok je njihov komšija preminuo u nedjelju popodne.

“Poslije pružene prve pomoći u Lapljem selu Bojković je proslijeđen za Niš, ali je preminuo na putu, dok je Dragan Đorić pronađen danas mrtav u svojoj kući”, rekao je Mišić.

Pokušaj ljekara u Lapljem selu da spase njegovog brata Branislava bio je bezuspješan a simptom sve trojice bili su gubitak vida a potom ubrzo i smrt-ističe predsjednik Mišić ističući da sumnje da su se otrovali alkoholom potkrepljuje to što su svi kupovali rakiju od Albanca iz Orahovca koji je prodavao za dva i po eura dva po litru rakije.

I dok mještani apeluju na društevnim mrežama da se ne konzumira rakija sumnjivog porijekla, kosovska policija ispituje slučaj, a kako nezvanično saznajemo poznat je i identitet prodavca otrovne rakije. Inače, preminuli Miodrag Bojković ostavio je iza sebe suprugu i troje djece, dvije kćerke i sina, Dragan koji je bio razveden ima kćerku dok je Bratislav neoženjen.

Takođe, prema nezvaničnim saznanjima Novosti ima i osoba iz Gračanice koje su kupovale sumnjivu rakiju ali za sada se ne zna ima li posljedica po njihovo zdravlje.

Predstavnici opštine Vučitrn danas su povodom ovih smrtnih slučajeva održali krizni štab apelujući na mještane da ne konzumiraju rakiju sumnjivog porijekla.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79