Srbijanski ministar zdravstva odgovorio Nikšiću: Neka mu je na čast i njemu sličnim

Ministar zdravlja Republike Srbije Zlatibor Lončar reagovao je na izjavu predsjednik SDP-a i zastupnika u Parlamentu Bosne i Hercegovine Nermina Nikšića da je “Federacija BiH platila Republici Srbiji za isporuku vakcina”.

“Neka mu je na čast. I njemu i svima njemu sličnima koji na ovako besraman način koriste priliku da se medijski promovišu! Svako ko želi da jedan par ekselans humanitarni gest predstavi na lažan način zaslužuje samo prezir i osudu. Siguran sam da taj Nermin i njemu slični polaze od sebe i sopstvene pretpostavke da u svakom gestu treba pronaći svoj interes”, poručio je ministar Lončar.

On je dodao da je siguran da građani BiH znaju istinu i prepoznaju ko im je prijatelj, a ko se “ponaša kao ratni profiter”.

Nikšić je na današnjoj sjednici u Parlamentu BiH rekao da je informacije u vezi sa vakcinama dobio od “ozbiljnog izvora iz diplomatskih krugova”.

“Prema informacijama koje sam dobio iz relevantnih diplomatskih krugova, Federacija BiH je platila Republici Srbiji za isporuku vakcina. Naravno, da su iz Rusije upozorene vlasti u Srbiji da smo Ruska Federacija može ugovarati prodaju i isporuku vakcina trećim državama. To je bio razlog zašto vakcine nisu bile dostavljene, a naravno da se novac nije mogao vratiti u budžet, pa je pronađeno solomonsko rješenje da se našim građanima omogući navodno besplatno vakcinisanje u Republici Srbiji”, rekao je danas Nikšić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79