Srbin držao kćerku (8) kao roba: “Izgladnjivao je i držao u kadi”

Slučaj nezapamćenog porodičnog nasilja koji se danas razotkrio u beogradskom naselju Mirijevo, uznemirio je kompletan region.

Kako Kurir saznaje, djevojčica (8), koju je otac godinama držao zatočenu u kadi, spašena je u zadnji čas kad su dvije policajke krajem prošle sedmice provalile u stan u stambenoj zgradi. U kupatilu su je zatekle jedva živu, kako leži u kadi. Malena je bila toliko gladna i dehidrirana da je jedva davala znakove života.

Na opšte zaprepaštenje i suze očevidaca, zabilježen je i više nego bolestan detalj iz stana strave – na kadi u kojoj ju je držao zatočenu, otac je stavio i zajedničku fotografiju sebe i kćerke?

Jedna od dve policajke koje su došle na intervenciju iznijela ju je u rukama na neskriveno zaprepaštenje komšija i očevidaca koji su mislili da u roze jaknici nose bebu jer je dijete od 8 godina bilo toliko sićušno, neuhranjeno i iscrpljeno.

Komšije za Kurir kažu da nisu znale ni da djevojčica postoji, što su saznanja Kurira u međuvremenu i potvrdila jer je, prema prvim informacijama, otac Uroš P. (37) godinama držao zatočenu kao roba

Globus
Horor u Beogradu
Otac osmogodišnju kćerku godinama izgladnjivao i držao u kadi, u bjekstvu je
Prije 5h
Foto: Screenshot
Share
Tweet
Share
Email
Komentari

Osmogodišnju djevojčicu policija je pronašla u iznimno teškom stanju. Dijete je bilo dehidrirano, zapušteno i izgladnjelo

Ko zna kada bi se saznalo za ovaj stravičan slučaj i bi li osmogodišnjakinja bila živa da pomajka, krvava i premlaćena, nije uspjela pobjeći i sve prijaviti policiji.
00:00
% Buffered
00:00 / 03:07
Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Share
Vidverto Player

Pravi horor odvijao se iza zatvorenih vrata stana u beogradskom naselju Mirijevo gdje je Uroš P. (37) godinama zlostavljao svoju nevjenčanu suprugu I. L. (45) dok je osmogodišnju kćerku držao zatočenu i izgladnjivao je.

I sve se to ne bi znalo da nesretna I. L. nije uspjela pobjeći iz stana 19. marta i sva krvava i prebijena stigla do policije gdje je prijavila partnera za nasilje kao i da kćerku drži zatočenu u stanu.

Osmogodišnju djevojčicu policija je pronašla u iznimno teškom stanju. Dijete je bilo dehidrirano, zapušteno i izgladnjelo.

Kada su joj ljekari dali hranu, izgledalo je kao da nije jela mjesecima. Da je ostala u tom stanu još pet dana, pitanje je bi li preživjela, rekao je izvor Blica.

Navode kako se iz stana širi nesnosan smrad, a sve je puno smeća.

Žena je pak imala slomljen nos i vidljive povrede od premlaćivanja. Rekla je da je dijete zatočeno u stanu od rođenja, no ona mu nije majka već prijašnja partnerica Uroša P.

“Vidjela sam policiju i Hitnu pomoć. Kad su policajke iznijele dijete, vidjela sam da je djevojčica sklupčana u rukama jedne policajke i da na sebi ima ružičastu jaknu, nešto je zapomagala. Mislila sam da je beba, bila sam u šoku kad su mi rekli da ima osam godina“, rekla je jedna stanarka zgrade za Novu.rs.

Opisala je i da su se povremeno iz stana u kojem su živjeli Uroš i njegova porodica povremeno čuli čudni zvuci i zapomaganje.

“Čuli smo zapomaganje djeteta kroz prozor kupatila jer ju je on nju držao zatočenu u kadi”, kažu komšije.

U protekle tri godine su tvrde sve prijavljivali, ali policija nije dolazila. Za Urošem P. policija je raspisala potjernicu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79