Srbin poginuo u avionskoj nesreći u Etiopiji! Objavljen spisak 149 žrtava aviona koji se srušio

Iz kompanije Ethiopian Airlinesa čiji avion se srušio 6 minuta poslije polijetanja saopštili su da je među 149 poginulih putnika i jedan srpski državljanin.

Kako Kurir nezvanično saznaje iz pouzdanih izvora poginuo je Đorđe V. (54) koji je zaposlen u Svjetskom programu za hranu pri Ujedinjenim nacijama. Kako saznajemo njegova sestra je prijavila da je njen brat bio na letu za Najrobi, ali još nema zvanične potvrde da je on poginuo.

Tevold Gebremariam, predsjednik kompanije Ethiopian Airlinesa saopštio je da je pilot srušenog boniga kontroli leta rekao da je imao problema sa avionom i traži dozvolu da se vrati.

Međutim, samo nekoliko minuta nakon polijetanja avion je pao kod grada Bišoftua. Rekli su i kako je avion u nedjelju ujutro stigao iz Južnoafričke Republike i da su imali tri sata vremena između letova.

On je posjetio mjesto pada aviona i izjavio da se sve još dimilo. Iz kompanije su objavili i više detalja o poginulim putnicima na avionu, a među njima je jedan državljanin Srbije.

Među putnicima bila su 32 državljana Kenije, devet iz Etiopije, po osam iz Italije, Kine i Sjedinjenih Država, sedmero iz Velike Britanije i Francuske, šest Egipćana, pet državljana Holandije, po četiri iz Indije i Slovačke, po tri iz Austrije, Švedske i Rusije te po dva državljana iz Maroka, Španije, Poljske i Izraela.

Na letu su bili i po jedan državljanin Belgije, Indonezije, Somalije, Norveške, Srbije, Toga, Mozambika, Ruande, Sudana, Ugande i Jemena. Četvoro putnika imalo je pasoše UN i njihova državljanstva još ne mogu biti jasno potvrđena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79