Srbin umro nakon privođenja i saslušanja u policijskoj stanici

Mario R. (32), porijeklom iz Srbije preminuo je nakon privođenja i saslušanja u policijskoj stanici u Mödlingu. Porodica sada traži odgovore.

Kako prenose austrijski mediji, ovaj otac troje djece (5, 10, 14) priveden je na saslušanje zbog sumnje prevaru i falsifikovanje. Nakon što su mu uzeti otisci prstiju, on je samo pao. Odmah je na lice mjesta došao i doktor hitne pomoći, ali ovom mladom čovjeku nije bilo spasa, jer je smrt bila momentalna. Porodica kaže da nisu dobili nikakve informacije o tome šta se zaista tog dana desilo u policijskoj stanici.

Njegov blizak rođak Duško M. (44), u ime porodice zatražio je da se razjasne okolnosti njegove smrti:

“Istina, Mario je prije nekog vremena pao na šipku, tada je zadobio povredu, vjerovatno naprsnuće pluća, jedno vrijeme je iskašljavao krv i žalio se na bolove. Ali, mi ne znamo da li je nešto što se desilo u stanici moglo da pogorša njegovo stanje. Njegova supruga još uvijek nije dobila nikakve konkretne informacije o tome šta se dešavalo tokom i nakon saslušanja”, kaže Duško M. za austrijske medije.

Uprava državne policije Donje Austrije potvrdila je da došlo do smrtnog ishoda u policijskoj stanici u Mödlingu. Istragu u ovom slučaju sprovešće policija druge savezne pokrajine:

“Angažman policijskih službenika iz druge pokrajine je uobičajen postupak u ovakvim slučajevima”, objasnio je portparol Raimund Schwaigerlehner.

Obdukcija još uvijek nije bila, ali bi trebala da bude naložena.

Porodica takođe razmišlja i o privatnoj istrazi. Inače, Mario R., je imao prijavljeno boravište u Badenu, a živio u bečkom becirku Favoriten. Kako njegov rođak kaže, sljedećeg petka bi napunio 33 godine.

“Mi samo želimo znati od čega je tačno stradao naš Mario”, rekao je na kraju Duško M za Heute.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79