Srbinu 9 godina zatvora za silovanje Bošnjakinje: Dalibor Krstović osuđen za ratne zločine

Oštećena pod pseudonimom “B-1” upućena je na parnicu radi ostvarivanja imovinsko-pravnog zahtjeva.

Odjeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu danas je donijelo i objavilo presudu kojom je proglasio krivim Dalibora Krstovića zbog krivičnog djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od devet godina.

Okrivljeni Krstović je u obavezi da plati troškove krivičnog postupka o čijoj visini će naknadno biti odlučeno posebnim rješenjem.

Oštećena pod pseudonimom “B-1” upućena je na parnicu radi ostvarivanja imovinsko-pravnog zahtjeva.
Protiv ove presude stranke u krivičnom postupku mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Krstović je optužen da je u avgustu 1992. godine, u večernjim satima, zajedno sa još jednim NN pripadnikom Vojske Rpeublike Srpske, došao do osnovne škole “Miladin Radojević” u Kalinoviku, gdje su se nalazili nezakonito zarobljeni civili bošnjačke nacionalnosti, uglavnom žene i djeca.

U optužnici je navedeno da je optuženi ušao u učionicu u kojoj su se nalazili zarobljeni civili i imenom prozvao oštećenu, rekavši joj da izađe iz učionice, pa nakon što je to učinila i sa sobom povela svoje maloletno dijete, naredio joj da dijete vrati. Kada je oštećena to odbila, navodi se u optužnici, zaprijetio joj je da će silovati njeno dijete, pa je u strahu za život svog dijeteta vratila ga u učionicu i ponovo izašla u hodnik.

Pod pretnjom da će da naudi njenoj djeci, Krstović je silovao oštećenu i naredio joj da o tome ćuti. Nakon silovanja joj je naredio da se ne oblači i izašao iz učionice, da bi odmah poslije toga u učionicu ponovo ušao NN pripadnik VRS, te je i on silovao.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79