Srećko psovao i prijetio policajcima pa im oštetio uniformu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Srećka Victora Vrsalovića (54), koji se tereti za spriječavanje službenih policijskih osoba Direkcije za kordinaciju policijskih tijela BiH u provođenju službenih radnji.

Optuženi se tereti da je, u blizini zgrade Predsjedništva BiH u ulici Maršala Tita u Sarajevu, upućivao psovke i prijetnje pripadnicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koji su radili na osiguranju objekta.

Optuženi se protivio naredbama ovlaštenih službenih osoba, te fizički nasrnuo na policajce, kojima je oštetio policijsku odoru, nakon čega je savladan.

Optuženi se tereti da je silom spriječio službene osobe u institucijama BiH u vršenju službene radnje, koju su poduzeli u okviru svojih ovlasti, čime je počinio krivično djelo spriječavanje službene osobe u vršenju službene radnje – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79