Srećko Trifković odao imena naručilaca i izvršilaca Damira Ostojića?

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske rasvijetlila je likvidaciju Damira Ostojića Šijana, potvrđeno je za Srpskainfo.

Istragu su vodili zajedno sa Tužilaštvom RS-a.

Veliki pomak u ovoj istrazi, kako navodi ovaj portal, ostvaren je nakon što je saslušan osumnjičeni Srećko Trifković, koji je navodno odao imena izvršilaca i nalogodavaca likvidacije.

Damir Ostojić likvidiran je 5. septrembra prošle godine u blizini njegove kuće u banjalučkom naselju Kočićev vijenac. Izvršilac ga je sačekao u blizini njegove kuće te u njega ispalio rafal iz automatske puške.

On je tom prilikom zadobio više povreda od kojih je preminuo na licu mjesta, dok je njegova supruga teško ranjena.

Izvršilac je sa saučesnicima pobjegao u “škodi“, a koja je zapaljena u naselju Gornja Piskavica.

Trifković je nedavno, uz neviđene mjere sigurnosti saslušan u Tužilaštvu zbog ovog slučaja. U Banju Luku su ga dovezli pripadnici Sudske policije FBiH sa većim brojem automobila.

Nekoliko pripadnika sudske policije stalno obilazilo oko zgrade i posmatrali su da li ima neko ili nešto sumnjivo u blizini, što do sada nije bila praksa.

– Čim je završeno ispitivanje on je izveden iz zgrade i stavljen u kombi, te velikom brzinom odvezen u Federaciju BiH, gdje je vraćen u pritvor – kazao je tada izvor iz istrage za Srpskainfo.

Prije tri sedmice Službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske podnijeli su izvještaj protiv Trifkovića zbog njegove umiješanosti u likvidaciju Ostojića i pokušaju likvidacije njegove supruge Sandre Jošić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79