Srećku Trifkoviću određen pritvor zbog sumnje da je učestvovao u likvidaciji Damira Ostojića

Srećko Trifković, osumnjičeni za likvidaciju Damira Ostojića Šijana, pritvoren je na mjesec po odluci Okružnog suda u Banjoj Luci, potvrđeno je za “Avaz”.

On se sumnjiči i za pokušaj likvidacije Ostojićeve nevjenčane supruge Sandre Jošić.

Tužilac je nakon jučerašnjeg ispitivanja za Trifkovića zatražio pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da će boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsificirati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Mjeru pritvora tužilac je zatražio i zbog težine, načina izvršenja i posljedica krivičnog djela, te što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Trifković je dan ranije saslušan u Posebnom odjeljenju Republičkog javnog tužilaštva za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, a, prema našim saznanjima, dovodi se u vezu s organiziranjem krađe crne Škode Octavije koja je korištena u noći likvidacije, a kojom se likvidator dovezao do Banje Luke.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79