Srednja muzička škola zatvorena zbog koronavirusam, zaraženo sedam učenika

Zbog sedam učenika zaraženih koronavirusom u Mostaru je zatvorena Muzička škola Ivana Pl Zajca čije su prostorije u Domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

Škola je zatvorena zato što je kod nas najviše učenika koji dolaze iz svih škola. Radi se o sedam srednjoškolaca iz nekoliko mostarskih škola, a svima je poveznica ova ustanova. Međutim ni jedan osnovnoškolac niti profesor nisu zaraženi, naveli su iz te škole.

Kako navode škola broji 320 učenika koji pohađaju klasične osnovne i srednje škole širom grada, pa je velika opasnost za širenje koronavirusa.

– Sanitarna inspekcija je bila i naloženo je zatvaranje škole i dezinfekcija svih prostorija, a svi kontakti učenika i njihove klasične škole su obaviješteni o zarazi, tvrde iz te škole.

Nastava će se naredne dvije sedmice kako navode odvijati online putem za sve učenike i pratiti epidemiološko stanje.

Podsjetimo da je u Hercegovačko-neretvanskom kantonu epidemiološka situacija iz dana u dan sve ozbiljnija, što potvrđuju svakodnevni rezultati testiranja prema kojima se dnevno zarazi više od 50 osoba.

Posebno je kritično u Mostaru gdje je i najveća koncentracija ljudi, a epidemiolozi i medicinske službe neprestano upozoravaju na nepoštivanje epidemioloških mjera i pozivaju građane na odgovorno ponašanje, te inspekcijske službe na provođenje mjera i potrebne sankcije, prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79