Srednjoškolac brutalno pretukao dvije osobe u autobusu: Nisu se branili samo su plakali, svi su to nijemo posmatrali

Nepoznati srednjoškolac brutalno je napao i pretukao muškarca i ženu romske nacionalnosti jučer oko 18 sati u autobusu koji saobraća na beogradskoj liniji 706. Za slučaj se saznalo nakon što je o njemu pisalala devojka na društvenim mrežama, koja je do detalja opisala kakve su batine dobili napadnuti ljudi, tvrdeći da niko u autobusu nije htio da im priskoči u pomoć.

-Večeras oko 18h u busu 706 mali ćelavi srednjoškolac, nacista, krvnički je prebio čoveka i ženu romske nacionalnosti. Bez povoda ih je nekoliko minuta udarao šakama i nogama isključivo po glavi, oni se nisu branili, već su zapomagali i plakali”, napisala je djevojka, inače očevidac stravičnog napada.

Ona je istakla i da je u autobusu tom prilikom bilo minimun 60 ljudi, ali da niko nije želio da priskoči u pomoć žrtvama.

-U autobusu je bilo bar 60 ljudi, koji su malom kretenu govorili kuda lakše da pobjegne, kad sam najzad ubijedila vozača da zaustavi autobus na stajalištu na kom su se slučajno zatekla dva policajca. Svo troje su izletjeli, dok sam pokušavala sama da izvadim nekoliko putnih torbi koje su nosili, jer su se vraćali sa tezge, i kad sam zatražila pomoć od ostalih, kao i da zajedno ispričamo policiji šta se desilo, svi su rekli da izađem sama kad sam već luda, njih to ne zanima, napisala je ova djevojka.

Kako je navela, policajci su, umesto da privedu srednjoškolca, počeli na viču na bračni par, koji je romske nacionalnosti.

-Policajcima su se u isto vreme žalili i on i oni, sa njim su lijepo razgovarali, dok su vikali na bračni par roma. Bila bi njihova riječ protiv njegove da nisam izašla i tražila da pozovu patrolu koja je na dužnosti, jer oni nisu bili, i rekla da neću otići dok ne vidim prijavu. On im se i dalje unosio u facu, a kad sam se unijela ja njemu rekao mi je “Zar treba da ćutim dok me vrijeđaju?” Pristigloj patroli je pokušao da slaže da su mu otvarali ranac, ali sam rekla da izmišlja i da to prvih pola sata nije ni pomenuo nego se sad dosjetio, napisala je ona.

Policajci su srednjoškolca pustili da ode nakon uzimanja podataka, tvrdeći da mu “ne mogu ništa”.

-Njegovo ime ne znam, jer su ga odvojili sa strane dok je davao podatke, a prebijeni bračni par i ja smo govorili adrese dok je on stajao pored nas i slušao. Pojavila su se i tri dječka u trenerkama koja su pričala i sa policajcima i sa njim i sa mnom, i poslije toga nestala. Malog nacistu su pustili i rekli mi da ne mogu ništa, jer mu nije pronađeno nista u toku pretresa, a javni red i mir nisu vidjeli da narušava, iako sam ponavljala da ga je očigledno narušavao prije nego što su stigli, rekla je ona.

Ona je navela i da se prema napadnutom paru ništa bolje nije ponašala ni ekipa Hitne pomoći.

-Kad je došla Hitna pomoć, također su vikali na njih dvoje i cinično se podsmijevali kad su oni rekli da ne mogu da pođu sa njima bez stvari, i zaključili “da su im preče gluposti i da im nije ništa.” Kad sam rekla da treba da ih bude sramota i da od toga žive, pokušali su da me otjeraju vikanjem i vrijeđanjem, jer “ko sam ja da im se miješam u posao.” Rekla sam im da krenu u bolnicu, a da ću stvari pričuvati ja, pa su pošli sa njima, napisala je ona.

Ipak, istakla je i da ne zna kako je sada bračni par.

Veceras oko 18h u busu 706 mali celavi srednjoskolac nacista je krvnicki prebio coveka i zenu romske nacionalnosti.Bez…

Gepostet von Milica Marjanovic am Donnerstag, 1. Oktober 2020

-Kako su sada ne znam, jer je po stvari došao njihov sin, ali znam da je ovo velika sramota i za sve ljude iz tog autobusa, i za pandure, a čak i bolničare. I jako se plašim da mi poziv za suđenje nikad neće ni stići, navela je ona, prenosi Nova.rs.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79