Srna se pojavila na autoputu, pa usporila saobraćaj

Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

 

Srna je uočena na autoputu A1 između 64. i 60. kilometra u smjeru Zagreba te se vozi uz ograničenje brzine, upozorili su u  srijedu ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK). Vozače pozivaju na oprez i zbog kolnika koji su u Dalmaciji mjestimice vlažni i skliski, a opasnost prijeti i od mogućih odrona.

Iz HAK-a upozoravaju i na privremenu regulaciju saobraćaja na autoputu A3 Bregana-Lipovac. Tako se na zagrebačkoj obilaznici između raskrsnica Jakuševec i Kosnica vozi dvosmjerno (kolnikom u smjeru Bregane) po dva sužena saobraćajna traka u oba smjera, zatvoren je ulazni krak raskrsnica akuševec (A3) u smjeru Lipovca, Varaždina i Goričana, a obilazak je državnim cestama (DC31 i DC30) do raskrsnice Kosnica.

 

Između naplatne postaje Zagreb istok i raskrsnice Križ vozi se dvosmjerno (kolnikom u smjeru Bregane) po jednom suženom saobraćajnom traku u oba smjera.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79