Srpkinja iz Austrije ojadila Službu socijalne pomoći za 47.000 EURA

Austrijanka srpskog porijekla (28) osuđena je na 16 mjeseci uslovnog zatvora pred sudom u Austriji jer je u obrascu za primanje socijalne pomoći lagala da je neudata i na taj način “zaradila” 47.123 eura.

Austrijanka srpskih korjena optužena je za prevaru i krađu u Senkt Peltenu.

Ona je najprije živjela sa suprugom u Srbiji, a kako brak nije išao dobro, vratila se u kuću roditelja u okrugu Tulin. Tada se prijavila za minimalni prihod socijalne pomoći, a još uvijek udata žena, označila je da je “slobodna”.

Možda njena prevara ne bi bila otkrivena da policija nije dobila više prijava da su u centrima za prikupljanje otpada izvršene krađe električnih uređaja. Zbog čestih provala policija je detaljno pregledala 21 sigurnosnu kameru i uočila ovu ženu sa još dvije osobe.

Provjerama je utvrđeno da su Srpkinja i te dvije osobe u srodstvu, a ona je osumnjičena da je učinila prevaru na osnovu koje je dobila nezaslužene socijalne beneficije.

– Nisam znala da to činim jer nisam pažljivo pročitala prijavu – branila se pred sudom i na kraju kazala da će sve uredno platiti, da će brakorazvodna parnica uskoro biti gotova.

Srpkinja je osuđena na 16 mjeseci uslovno, piše austrijski portal Kosmo.at, prenosi Blic.

 


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79