Srpska pravoslavna crkva povukla sporni tekst: U QR kodu vidjeli sotonu i đavolju djecu

Zvanični portal episkopije zvorničko-tuzlanske objavio je na kratko jutros opširan tekst u kom je “dekonstruisan” izgled QR koda, u kom je nepotpisani autor vidio “Solomonov hram” i “cionističke elemente”, kao i “đavolju djecu” i broj 666. Tekst je Srpska pravoslavna crkva brzo povukla.

Ključne teze teksta, koji je klasičan primjer teorije zavjera, su:

  • QR kod zamenjuje tradicionalni bar-kod; tradicionalni bar-kod u sebi sadrži broj 666;
  • i u novom QR kodu “ima cionističkih elemenata”;
  • prototip novog koda je zapravo Solomonov hram;
  • kompanije svoje logoe stavljaju u centar QR koda, koji je na mjestu oltara;
  • to rade “vladari svijeta, đavolja djeca”, koja za cilj imaju “ustoličenje antihrista”;
  • tri crna kvadrata na QR kodu su takođe tri šestice – 666;

Ubrzo nakon objavljivanja, tekst je povučen sa portala, ali je dokaz – u vidu “permalinka” – ostao dostupan, piše portal Nova.rs.

Na čelu eparhije zvorničko-tuzlanske nalazi se vladika Fotije, koji je, uz to, i član Sinoda, izvršne vlasti Srpske pravoslavne crkve. Mediji su i ranije pisali o vladiki Fotiju. Pomenuti velikodostojnik SPC je, primjera radi, prošle godine, na samom početku pandemije koronavirusa, pozivao vjernike da slobodno dođu u hramove, jer je Bog jači od virusa. I sam je držao službe, uprkos ne samo savjetima kriznih štabova, nego i poglavara SPC.

  Pojačano prisustvo policijskih službenika na terenu za doček Nove godine

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79