“Srpska se brani i u Srbiji”: Dodik je sa Osmorkom razbio političko Sarajevo i to je pobjeda SNSD-a

U Beogradu je jučer održana politička tribina pod nazivom “Srpska se brani i u Srbiji” na kojoj je govorio i dekan Fakulteta bezbjedonosnih nauka iz Banje Luke Predrag Ćeranić koji je o govorio o tome “gdje će se spustiti nova gvozdena zavjesa”. Tribini je prisustvovao i predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Ćeranić je kazao da je nedavno boravio u Rusiji te da je stekao dojam kako će Rusija pobijediti u ratu u Ukrajini, nakon čega će znatno proširiti svoj utjecaj na Balkanu.

On smatra da čelične zavjese neće ni biti, te da će nakon pobjede Rusije, doći do sloma prozapadnog režima u Bugarskoj, što će Rusiji otvoriti put do Srbije i RS. U takvim okolnostima, veli Ćeranić, Srbija ne treba potpisivati nikakve sporazume s Kosovom o međusobnom priznanju, jer će se uskoro međunarodne okolnosti znatno promijeniti u korist Srba i Srbije, prenosi Faktor.

Ćaranić je predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, zamjerio što nije prihvatio sugestiju da u istom paketu razmatra problem Kosova i Republike Srpske, “jer bi u tom slučaju Srbi bolje prošli”.

Ćeranić se ne slaže s tezom da je Vučić predsjednik svih Srba, a svog stranačkog šefa, Milorada Dodika, javno je pohvalio što je uz pomoć “Osmorke” “razbio političko Sarajevo”.

– RS je u ratu nastala jer je imala jakog lidera, a sada i opstaje jer ima jakog lidera. Da je ideja u paketu Kosovo i RS prihvaćena, bilo bi lakše pregovarati o Kosovu. Srpski narod u RS-u, Crnoj Gori pa i Hrvatskoj i Sjevernoj Makedoniji treba imali lidere međusobno povezane. Pritisak zapada neće jenjavati. Sve obavještajne potencijale Amerikanci su izmjestili u Beograd i Sarajevo i odavdje će dolaziti pritisci na RS. RS se brani i u Srbiji, naravno da je odbranjena i ovdje. Mnogo jači efekat ima što se tribina održava u Beogradu, nego u Banjoj Luci. Mi smo postali tim koji se uvažava. Treba izdržati i moći ćemo izdržati vrijeme koje dolazi. U Moskvi su mi rekli vi ste entitet u Bosni i Hercegovini, a Srbija država, ali kada slušamo vašeg predsjednika onda imamo osjećaj da ste vi samostalna država. Amerikanci više respektuju onoga ko je čvrst, zna šta hoće i bori se. Nego jedno političko Sarajevo, koje je razbijeno. Meni je jako drago što se stvorila vlast sa tom “Osmorkom” i to je jedna od pobjeda SNSD-a. Dostignuće SNSD-a je i savezništvo sa HDZ-om – rekao je Ćeranić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79