Srpski član Predsjedništva BiH: Borim se protiv BiH koju u glavi ima Izetbegović

 

Postoji Dejton, ta krilatica izvorni vezana je za prvobitni tekst Dejtona koji je bitno promašen, devalviran, devastiran akcijom međunarodnih faktora, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik poručio da nastavlja borbu za Republiku Srpsku

Dodik je istakao da sloboda nikada nije jeftina, da uvijek traži žrtve, ali da se on opredijelio da se bori za slobodu, koja znači postojanje Republike Srpske u punom kapacitetu kako je predviđeno Dejtonskim mirovnim sporazumom.

On je istakao da su reforme, nasilno davanje saglasnosti, otimanje putem odluka visokog predstavnika prošlost, da se to više neće desiti.

“Neće Republika Srpska ući u odlučivanje na zajedničkom nivou dok se ne povuče, poništi, šta god hoće da urade, spali odluka Valentina Incka koju je nametnuo. Kada to urade oni koji su to uradili, mi ćemo otići tamo i početi odlučivati”, rekao je Dodik novinarima u Prijedoru.

On je pojasnio da je krilatica izvorni Dejton vezana za prvobitni tekst koji je bitno promašen, devalviran akcijom međunarodnih faktora, napomenuvši da su nered napravila četiri stranca, odnosno visoki predstavnici napravili i trojica sudija Ustavnog suda BiH.

“Oni su to učinili provodeći izvornu politiku SDA koja se lažno predstavlja kao građanska. Ona je u suštini bošnjačka, muslimanska politička partija čiji je osnovni program Islamska deklaracija Alije Izetbegovića”, naglasio je Dodik.

Nema potrebu, kaže, za političke duele ili politilčka razračunavnja sa Bakirom Izetbegovićem, već imam potrebu da se razračuna sa njihovim programom jer je očigledno da on sve svoje opcije crpi iz Islamske deklaracije, koju i drži na svom stolu.

“Ne vjerujem da ja mogu da budem kriv ako je neko otišao iz Velike Kladuše ili Bihaća, vjerujem da su više krive njihove politike koje su dozvolile da tamo dođu migranti koji izgone domicilne Bošnjake iz tih krajeva”, rekao je Dodik.

On smatra da je politika Bakira Izetbegovića da ovdje dovede što više islamskih migranata koji bi zagorčali život ovdašnjim stanovnicima za samo nekoliko godina kada bi bili prisiljeni da im se zbog njihove koncentracije moraju dati prava na državljanstvo, izbore.

“To je ono protiv čega se ja borim. Borim se protiv BiH koja je izvan Ustava BiH, protiv BiH koju u glavi ima Bakir Izetbegović, koju je imao i Alija Izetbegović, borim se protiv BiH u kojoj su muslimani dominantan narod koji želi da majorizira Srbe, prema primjeru kako to čini sa Hrvatima”, pojasnio je Dodik.

On je naglasio da se bori za Republiku Srpsku koja ima jasan, precizan, status, odvojen od Bakira Izetbegovića.

“Predstavljam Republiku Srpsku i srpski narod i nastaviću to da radim na najbolji mogući način. To činim bez ikakvih oklijevanja i neću pokleknuti pred mnogim autoritetima koji su pokušavali da na negativan način, prijetnjama, sankcijama, čudima ovdje ugroze slobodu srpskog naroda”, rekao je Dodik.

Za visoke predstavnike i strane sudije Ustavnog suda koji su kršili Dejtonski sporazum je rekao da su to činili zato što su iza sebe imali političku silu koja je prijetila, i represivnu silu prema mnogim ljudima koje su udaljavali s poslova, “nisu im davali da žive”.

Istakao je da to vrijeme prolazi, da svijet danas nije isti. “Ono što smo uspjeli i što je meni uvijek bilo u opredjeljenju kada sam išao na teške sastanke, a bilo ih je mnogo, jeste da samo ne dozvolim da se promijeni Ustav BiH. Dok je Ustav, uvijek se možemo na Ustav pozvati, da smo ga promijenili ne bi mogli ništa”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, danas Ustav BiH je Aneks četiri Dejtonskog sporazuma, u njemu tačno piše kakva je BiH.

“Mi takvu BiH prihvatamo, nijednu drugu”, istakao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79