Srpski mediji: Albanac na Kosovu nožem napao Srbe, ranjeni otac i sin

Oca i sina, Sašu i Nemanju Mitrovića nožem je napao Albanac u Babinom Mostu kod Obilića i nanio im teške tjelesne povrede, ali životno nisu ugroženi, javljaju srpski mediji.

Napad se dogodio sinoć na ulici, ispred njihove kuće, kada se, prema riječima Saše Mitrovića, okupilo nekoliko mlađih Albanaca iz istog sela, sačekavši njegovog sina Nemanju da izađe iz dvorišta.

Nemanja je uboden u predjelu vrata. Ista osoba potom posjekla i njegovog oca Sašu Mitrovića, koji je krenuo da udalji napadača.

Mitrovićima je ukazana ljekarska pomoć u bolnici u Prištini, gdje su im ušivene rane i konstatovane druge povrede.

U bolnici u Prištini ispitani su po nalogu dežurnog tužioca, a prema nezvaničnoim saznanjima policija je uhapsila dva Albanca, među kojima je i napadač. Određen im je prtivor od 48 sati.

Mitrovići su tokom noći prebačeni u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, gdje su zadržani radi praćenja njihovog zdravstvenog stanja.

Saša Mitrović je ispričao da je nekoliko albanskih mladića došlo ispred vrata njihovog dvorišta i najprije gađalo njegovog sina pikavcem.

“Pozvao me je Nemanja telefonom i rekao mi da dođem jer će ovi da naprave neku glupost. Nije prošlo pet šest sekundi on je već dobio ubod. Nisam ni vidio. Priskočio sam da ih odvojim, međutim, on je i mene. Tek sam kasnije primijetio da i ja imam posjekotinu”, ispričao je Saša.

Naveo je da su tokom jučerašnjeg dana, nekoliko sati prije napada, dobili prijetnje od iste osobe.

“Pozvao sam mu oca i rekao da njegov sin prijeti mom djetetu. Otac je došao kod nas i prenio nam da ne brinemo i da neće ništa da se dogodi. Počeo je mrak i eto njih ponovo. I nije to prvi put”, ispričao je Saša Mitrović.

Njegovog mlađeg sina napale su iste osobe za Uskrs u Babinom Mostu. Tada je odustao od tužbe, nakon obećanja roditelja napadača da više neće da se ponovi, a i zbog komšijskih odnosa sa tom albanskom porodicom.

Sa istom grupom albanskih mladića imali su problem i drugi srpski žitelji Babinog Mosta. Smatraju da se zbog nekažnjavanja napadača, napadi na njih ponavljaju.

Nemanja ima 18 godina i najstarije je od četvoro djece Mitrovića. Njihova majka Milena kaže da je sinoćnji napad ono čega su se najviše plašili.

“Ranije nije bilo nekih težih posljedica i prelazili smo preko toga. Ovoga puta je ishod mogao da bude fatalan. Nemanja ima težu ranu i smatram da je ovo stvarno kraj”, rekla je Milena Mitrović.

Doktor Ljubiša Milošević, dežurni hirurg na kliničkom odjeljenju u Kosovskoj Mitrovici utvrdio je tokom pregleda da su rane načinjene nožem i da se radi o teškim povredama, s obzirom da je Nemanji probijena pleura.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79