Srpski mediji: Saslušana je majka Koste K., evo šta joj se stavlja na teret

M. K., majka dječaka ubice iz OŠ “Vladislav Ribnikar” saslušana je policiji zbog sumnje da je počinila krivično djelo – zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica, nakon što je Prvo osnovno tužilaštvo dalo nalog policiji da je ispita.

Kako pišu srpski mediji, ona je jučer dala izjavu u policiji, nakon čega će u narednom periodu za isto krivično djelo biti saslušana i pred tužiocem.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je po službenoj dužnosti formiralo predmet u vezi sa događajem u OŠ “Vladimir Ribnikar” od 3. maja 2023. godine, kada je dječak (13) lišio života deset osoba i ranio još četvoro, od kojih je jedno preminulo, a kako bi se utvrdilo da li se u radnjama M. K. – majke maloljetnog dječaka ubice stiču elementi krivičnog djela – zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtjev za prikupljanje potrebnih obavještenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M. K. te da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ “Vladimir Ribnikar”, kao i da se preduzmu sve druge mjere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

Podsjetimo, u jutarnjim satima 3. maja dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 13-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak deset osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i devetero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79