Srpski mediji: Vojna vozila s vojnicima krenula prema jugu Srbije, poletio i MiG

Rano jutros oko 6 sati u Kosovskoj Mitrovici specijalna kosovska jedinica (ROSU) krenula je s lišenjima slobode Srba koji su pripadnici kosovske policije. Za sada je slobode lišeno 19 osoba.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić naredio je punu pripravnost vojske.

Vučić izjavio kako je cilj današnjih akcija bio “da se Srbima utjera strah u kosti, jer je jedini cilj Prištine da zauzme sjever, a da će reakcija Beograda biti “planirana, ozbiljna i nimalo nemoćna”. Rekao je da su prilikom lišenja slobode Srba i Bošnjaka “vezivali kao zvijeri”, a da su Albanci koji su slobode lišeni dobili tek poziv da se jave u stanicu”, prenosi B92.

Poletio MIG: Srbija podigla borbeni avion koji nisko nadlijeće Novi Pazar!

Iz ureda UNMIK-a je priopćeno da ta misija s velikom zabrinutošću prati događanja na sjeveru Kosova, uključujući i privođenje dva pripadnika osoblja te misije. Jedan službenik ruskog državljanstva u međuvremenu je oslobođen.

B92 javlja kako Novi Pazar nadlijeće MiG 29, a istu informaciju prenosi i RTS. Dodaju kako se kolona vozila najvjerojatnije kreće u pravcu Sandžaka, u blizini Kosovske granice.

RTS javlja kako je netom prije 14 sati u vojarni vojske Srbije u Kraljevu zabilježeno kretanje kolone vojnih vozila koja su bila puna ljudi i opreme.

Prenose i kako je netom prije kretanja kolone vozila u vojarnu stigao i ministar obrane Aleksandar Vulin.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79