Srpski političar u Skupštini pričao na kineskom: Vučić je u Kini poznat kao U ći ći

Luka Kebara, zastupnik vladajuće Srpske napredne stranke, na sjednici Skupštine Srbije govorio je na kineskom jeziku.

“Reći ću to na još jedan način, na način na koji bi i predsjednik Narodne Republike Kine Xi Jinping rekao, ali i naš predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, koji je u Kini poznat kao U ći ći, što u prijevodu inače znači 577, oni bi svakako rekli…” rekao je Kebara i potom nastavio govoriti na kineskom jeziku, piše Klix.ba.

Nakon njegovog govora Skupštinom se prolomio pljesak, a komentari na njegov govor su mnogobrojni i raznoliki. “To kralju, sve te razumio!”, “Kineski jezik je jezik budućnosti”, “Nebitan jezik osim za ispuniti znatiželju i osobno obrazovanje”, pisali su neki.

Srpski mediji podsjećaju i na sličan pothvat predsjednika Aleksandra Vučića, a na kojeg se referirao i Kebara, kad je 2019. godine snimio videoporuku kineskom predsjedniku Xi Jinpingu također na kineskom jeziku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79