Srušena kuća na Gorici, došao ogroman broj policajaca

Inspekciji Općine Centar asistirao je veliki broj policajaca, koji su bukvalno okružili ovo naselje. Stanovnici ovog naselja nisu čak ni prišli kući koja se rušila i sve su mirno posmatrali. Prvi put komšije na Gorici 5. septembra spriječili su rušenje kuće, a jutros su sve to mirno posmatrali uz komentare da je “cijelo naselje na Gorici bespravno napravljeno i nikada niko nije ni pokušao da sruši kuće”.

Mustafa Sulejmani kazao nam je da će sada sa svojom porodicom morati ponovo na ulicu.

– Trebao sam živjeti u ovoj kući koja se gradila godinama, a sada je srušiše – kaže Sulejmani.

Njegova sestra Ramiza Fejzagić, koja je pravila ovu kuću, kaže da se Romima na ovaj način “brani povratak u Sarajevo”.

Dramatično jutro na Gorici: Veliki broj policajaca na terenu, građani pokušali spriječiti rušenje kuće

– Ja sam pravila ovu kuću, ali zahvaljujući mojim komšijama koji su mi dali para da je mogu izgraditi. Bolesna sam i liječim se u Belgiji gdje privremeno živim, ali ne mogu se vratiti svojoj kući, a i moj brat će ostati na ulici. Kada je došla policija, mi se nismo bunili, čak nismo ni prišli kući koju su rušili. Zar je bilo potrebno ovoliko policajaca, ima ih najmanje 50 da opkole cijelo naselje – kaže Fejzagić.

Općinski inspektori prilikom rušenja kuće nisu davali izjave jer nemaju odobrenje Općine Centar. Ipak, dobili smo odgovor iz Općine Centar u kojem se kaže:

– Odlučni smo u namjeri na suzbijanju nelegalne gradnje u općini Centar i naš inspektorat vodi aktivnu kampanju kontrole terena i gradnje objekata na svom području. Tokom kontrole u naselju Gorica utvrđeno je da je u toku izgradnja objekta investitora F. R. koji nije pribavio potrebne dozvole, te je u skladu sa time inspektorat pokrenuo zakonom predviđene procedure. Uprkos upozorenjima investitor se oglušio i nastavio izgradnju objekta u neposrednoj blizini parka u ulici Dajanli Ibrahim-bega koji je uređen u organizaciji Općine Centar. S obzirom na to da je riječ o potpuno nelegalnom objektu, a nakon provedenog postupka inspektorata, Općina Centar je izdala nalog za uklanjanje kuće – kažu u Općini Centar.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79