Srušio se čelični most, kamion koji je prelazio preko njega završio u rijeci

Mještani ističu da su preko mosta često prelazili kamioni veće težine nego što je dozvoljena. Čelična konstrukcija mosta očigledno nije izdržala prekomjernu težinu teretnjaka, pa se bukvalno prelomila

Most na Kolubari, između sela Šušeoka i Lukavca kod Valjeva u Srbiji danas popodne srušio se u rijeku. U trenutku rušenja, na mostu se nalazio kamion natovaren drvnom građom, koji je također pao u rijeku, ali niko, srećom, nije povrijeđen, prenosi Blic.

Istraga, saznaju “Novosti”, treba da utvrdi da li je most pao zbog preopterećenosti ili loše čelične konstrukcije.

Mještani ističu da su preko mosta često prelazili kamioni veće težine nego što je dozvoljena. Čelična konstrukcija mosta očigledno nije izdržala prekomjernu težinu teretnjaka, pa se bukvalno prelomila.

Kako pričaju, prvo se začula jeziva buka, a onda je kamion upao u rijeku.

Most je, inače, svojevremeno premješten iz Divaca, konstrukcija je dodatno ojačana, a stručnjaci su utvrdili da je čelik odličnog kvaliteta. Žitelji okolnih sela nazvali su ga Plavi most, zbog boje kojom je ofarban.

“Često smo prijavljivali nadležnima da iako postoji saobraćajni znak koji ograničava nosivost vozila, preko mosta prelaze kamioni iznad dozvoljene težine, ali niko nije reagovao”, kažu mještani i dodaju da je prava sreća što prilikom urušavanja mosta niko nije povrijeđen.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79