Šta ako ste propustili termin za revakcinaciju u Sarajevu?

Revakacinacija vakcinom AstraZeneca u Kantonu Sarajevo s ranijih od osam do 12 sedmica skraćena je na šest sedmica. Sarajlije, kako nam je rečeno, uglavnom poštuju te termine, a nadležni su objasnili šta je potrebno učiniti u slučaju propuštanja termina.

Građani mogu doći na datum revakcinacije koji im je određen, bez obzira na to da li su dobili poziv preko platforme Zavoda zdravstvenog osiguranja KS. Kako nam je rečeno u Ministarstvu zdravstva KS, građani uglavnom poštuju termine koje periodično objavljuju iz Vlade KS.

Upitani šta se dešava ukoliko građani nisu u mogućnosti revakcinaciju obaviti u terminu koji je određen, u ministarstvu kažu da bi prema novim pravilima trebali poštovati termin od šest sedmica.

“Ukoliko taj dan nisu u mogućnosti doći na revakcinaciju, dolaze naredni kad kada su u mogućnosti, s tim da vode računa da to bude što ranije u odnosu na njihov termin”, kazala nam je Mirna Pecikoza, glasnogovornica ministarstva.

Kako dodaje, smjernice o revakcinaciji nakon šest sedmica dobili su od Savjetodavnog tijela za imunizaciju Federacije BiH i toga se pridržavaju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79