Šta je Almedin Hodžić namjeravao učiniti s 46 kilograma eksploziva koje mu je u Tarčinu SIPA otkrila u gepeku vozila

Almedin Hodžić iz Tuzle uhapšen je s punim gepekom eksploziva i sarajevsko tužilaštvo predložilo je da mu se odredi jednomjesečni pritvor, te se čeka odluka Općinskog suda u Sarajevu, saznaje portal „Avaza“.

Naime, kako saznajemo istražitelji Državne agencije za istrage i zaštitu prije tri dana su na području Kantona Sarajevo u Tarčinu pratili i presreli Hodžića te su ga uhapsili.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici SIPA-e pretresli su vozilo kojim je upravljao osumnjičeni Hodžić i u prtljažniku otkrili 26 komada vojnog eksploziva težine po pola kilograma, 100 komada vojnog eksploziva težine po 200 grama i 130 komada vojnog eksploziva težine po 100 grama.

Istražitelji su oduzeli i vozilo te mobitel koji je Hodžić imao kod sebe.

Također, u nastavku akcije inspektori SIPA-e su dan kasnije u Tuzli pretresli i kuću koju koristi Hodžić.

Istražitelji su pratili Hodžića duži vremenski period, a akcija kulminirala njegovim hapšenjem u Tarčinu. Sada se istražuje šta je Hodžić namjeravao učiniti s velikom količinom eksploziva, mada postoje sumnje da su ove opasne materije trebale biti prošvercovane i prodate u neku od zemalja zapadne Evrope.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79